​Contact met onze coaches

Voor vragen, inlichtingen een gratis intake of een afspraak kan je contact met ons opnemen via ons contactformulier. Omschrijf zo duidelijk mogelijk wat je wil weten dan zorgen we dat de juiste persoon contact met je opneemt via email of telefoon. Moet je natuurlijk wel even je nummer vermelden 

Ik wil graag contact

Over ons

Koachz werd opgericht door Eelco Scheltinga en Jo-Ann van Oudheusden. Met Koachz geven wij een vernieuwde impuls aan life coaching en brengen praktische strategieën voor direct resultaat. Met de invulling van Koachz zullen wij gaandeweg de kracht van internet en mobiele technologie gaan ontsluiten en passen die toe op coaching. Hiermee wordt een coach voor iedereen toegankelijk.

Eelco is succesvol ondernemer als voormalig oprichter en eigenaar van een internet bedrijf in Talent Mamangement en Recruitment software. Hij heeft met verschillende teams gewerkt vanuit verschillende invalshoeken en geholpen hun doelstellingen te bereiken. De onderneming werd succesvol verkocht in 2014 waarna hij aan de slag ging met Koachz en andere initiatieven. Eelco heeft een bachelor in bedrijfseconomie en een MBA. Gedurende deze ondernemersjaren behaalde hij zijn certificering voor het Mastery Program en de Leadership Academy van Anthony Robbins en tevens voor SI Coaching en Passion Patterns Relatiecoaching van het Center for Strategic Intervention.

Jo-Ann komt oorspronkelijk uit het onderwijs. Ze begon haar carrière als leerkracht en zette haar werk voort als gedragsspecialist voor kinderen. Ze heeft ouders en kinderen geadviseerd om motivatie- en gedragsuitdagingen te adresseren. Ze is een expert geworden in het begeleiden en coachen van hoogbegaafde kinderen en heeft plaatsgenomen in de Intervisie groep voor Hoogbegaafdheid van De Haagsche Scholen (DHS) van de gemeente Den Haag en de stuurgroep voor Talent Ontwikkeling bij De Haagsche Scholen (DHS). Ze coached vrouwen, mannen, kinderen en koppels gebaseerd op de principes van Strategische Interventie.

Jo-Ann heeft een bachelor diploma voor het Basis Onderwijs en een Post-bachelor diploma als gedragsspecialist. Ze is gecertificeerd voor het Relatie Mastery Program van Anthony Robbins en heeft certificering ontvangen in SI Coaching en Passion Patterns Relatie coaching van het Center for Strategic Intervention.

Ik wil graag contact

Over Strategic Intervention

Veel gestelde vragen

Hoe onderscheid Strategische Interventie (SI) Coaching zich van andere soorten Life Coaching?
Een gecertificeerde Strategische Interventie Coach heeft een intensieve studie en training gevolgd in strategieën om met het hele spectrum van menselijke behoeften en levensuitdagingen om te gaan. De meeste life coaching trainingen en opleidingen focussen op een soort resultaat zoals: doelen, gedrag of stappen terwijl SI de volle breedte van menselijk potentieel en obstakels helpt adresseren. Strategische Interventionisten zijn getraind om alle typen obstakels te identificeren die een cliënt terughouden (zoals hun innerlijke overtuigingen, hun communicatiepatronen, hun relaties met anderen en hun levensfase) en schrijven praktische strategieën voor om resultaat te creëren in elk van deze gebieden. SI Coaches bieden een praktisch raamwerk voor de cliënt om hun opties te doorgronden en biedt ze vervolgens strategieën en activiteiten om de gewenste veranderingen te bereiken. Waar traditionele life coaching methodes focussen op “de cliënt die zijn eigen oplossingen vindt”, zorgen Strategic Intervention Coaches voor praktische activiteiten die de levenservaring transformeren. SI omvat doelstellingen, communicatieontwikkeling, relatieactiviteiten, prestatievermogen en betekenisvinding en gebruikt creatieve modellen om klanten te helpen hun ideeën en dromen om te zetten in acties. De SI cliënt leert over zijn of haar behoeften, triggers, belangrijkste relaties, veilige problemen en breidt haar vermogen om creatief te denken uit. De SI cliënt leert potentieel te zien in verschillende aspecten van het leven, relaties te verdiepen en uit te breiden en angsten te overwinnen die hun geluk en vooruitgang hebben beperkt.

Wat kan je verwachten te verbeteren in je leven wanneer je met een gecertificeerde SI Coach werkt?
Je kan duidelijkheid, actie en vooruitgang verwachten t.o.v. de doelen die je wilt bereiken.  Je zal over jezelf leren en hoe je effectiever kan omgaan met de sleutelpersonen in je leven. Inzichten betreffen meestal: hoe een moeilijke relatie weer te hernieuwen, hoe je meer inspiratie ontvangt voor je carrière, hoe je planned voor effectieve actie. De meeste cliënten ontdekken nieuwe mogelijkheden, waarmee ze energie vrij maken en initiatieven ontplooien en tevens meer inzicht en harmonie ervaren met diegene waar ze om geven.

In welke opzicht is SI coaching anders dan therapie?
Psychotherapie werkt over het algemeen binnen een medisch raamwerk: het identificeren en diagnostiseren van disfunctioneel gedrag en het voorschrijven van een behandeling. SI Coaching begint bij jou, nu, en hoe pragmatische stappen en vooruitgang te maken richting doelen, relaties en ervaringen die je zoekt. Strategische Interventie begint met de overtuiging dat de oplossing die de klant wil, op dit moment beschikbaar voor hem/haar is. Een algehele gezondheids- en gelukservaring komt door de verantwoorde stappen te ondernemen in het leven. SI Coaching is niet bedoelt om psychotherapie te vervangen – het is een specifieke praktische aanpak om cliënten te ondersteunen in hun besluitvorming en acties die het bereiken van hun doelen zal ondesteunen.

Wat betekent het om gecertificeerd te zijn door Mark en Magali Peysha in ‘Strategic Intervention’ (Strategische Interventie)?
SI Coaches die zijn gecertificeerd door Mark en Magali Peysha hebben het hoogste niveau van persoonlijke instructie ontvangen in het gebied van Strategic Intervention. Als oprichters van SI, staan de Peysha’s in de voorhoede bij het samenstellen van diverse strategieën en toepassingen voor SI wereldwijd. De coach die persoonlijk is gecertificeerd door StrategicIntervention.com heeft toewijding en beheersing (mastery) laten zien en hun coaching werk is persoonlijk geëvalueerd door de Peysha’s.

Wie zijn de oprichters van Strategic Intervention?
Strategische Interventie is in 2002 opgericht door Cloe Madanes, Mark & Magali Peysha en Anthony Robbins. Zij komt voort uit studie over meerdere decennia op het gebied van menselijke ontwikkeling, psychologie, strategische gezinstherapie, cognitieve therapie, onderhandeling, leiderschapstraining, Ericksoniaanse hypnotherapie, Ayurveda en ‘Human Needs’ psychologie. Strategische interventie erkent beoefenaars van verschillende disciplines die strategieën gebruiken om verandering tot stand te brengen die het individu, hun relaties en de samenleving ondersteunen. De term “Strategische Interventie” (“Strategic Intervention”) werd bedacht door de oprichters om een nieuwe traditie te vestigen in het veld van hulpverlening die life coaches, leraren, leiders, medische professionals en alle mensen die geïnteresseerd zijn in het creëren van een grotere persoonlijke gezondheid, krachtig bij te staan.

Hoe wordt Strategisch Interventie binnen de verschillende vakgebieden toegepast?
Stategische Interventie  wordt gebruikt op mensen van alle leeftijden om een beter begrip en persoonlijk succes te creëren. In de medische wereld verbeteren duizenden doctoren, verplegers, verzorgers en ziekenhuisbeheerders het helingsproces met SI voor patiënten en hun gezinnen. In het bedrijfsleven worden SI strategieën gebruikt door managers, bedrijfseigenaren, public relations vertegenwoordigers, ondernemers en leiders om begrip en persoonlijke verantwoordelijkheid, team cohesie en hogere prestatiestandaarden te creëren. In het onderwijs gebruiken leerkrachten SI om studenten van alle leeftijden beter te begrijpen, beter met ze te binden en ze beter te onderwijzen.

Wat kan je verwachten van je Strategische Interventie Coach?
Je SI Coach begint meestal met van alles over jou te leren – je gewenste resultaten als ook je hoogste prioriteiten en dierbaarste relaties. Door echt jou wereld te begrijpen, kan je coach een effectieve voorstander zijn voor de resultaten, relaties en het leven waar je naar verlangt. Je zal merken dat deze manier van coachen op maat is gesneden. Je zal je gehoord, begrepen en ondersteund voelen en je zal een uniek perspectief en serie van strategieën gepresenteerd krijgen om je leven te verbeteren. Cliënten eigenen zich een beter inzicht toe van het “grotere plaatje” van hun leven, vinden en verbeteren hun belangrijkste relaties, nemen dagelijks acties om hun geluk te vergroten en beëindigen de beperkende gewoontes van angst en weerstand die ze weerhouden om een volledig leven te leven.

Direct aanmelden